Militair Complex

JFK moord onderzocht

Wim Dankbaar als JFK specialist en waarheid jager

Een van de beste Kennedy-moord-specialisten ter wereld is Wim Dankbaar, een ICT-ondernemer in ruste. Hij liet zich door zijn compagnons in 1996 uitkopen waarna hij zich stortte op de ‘Crime of
the Century’ van de vorige eeuw. Hij interviewde zelfs James E.Files, een van de werkelijke moordenaars. Volgens Dankbaar was George Bush senior betrokken bij de moord.

Heel zijn werkkamer staat in het teken van die moord op 22 November 1963 in Dallas. Aan de wand een portret van Lee Harvey Oswald, de vermeende moordenaar. Op tafel een exemplaar van het door Dankbaar samengestelde 603 pagina’s tellende Engelse boek met de titel: ‘Files on JFK, interviews met de werkelijke moordenaar en meer nieuw bewijs voor de samenzwering die John F. Kennedy vermoordde.’ Dankbaar geeft het boek zelf uit, net als twee DVD’s. Eén daarvan bevat een drie uurdurend interview met James E. Files, in Dankbaars bewijsvoering één van de echte JFK-moordenaars.jfk_wim_dankbaarVerder is hij bezig met de definitieve documentaire over de moord. Volgens hem werd Kennedy gedood in een spervuur van verschillende schutters. Heeft Dankbaar met het Files-interview het ontbrekende bewijs in handen waarop talloze deskundigen al jaren naar smachten? Files, een huurmoordenaar die klusjes deed voor zowel de Maffia als de FBI, geeft met talloze details aan het fatale schot gelost te hebben. De moord is treffend in de Zapruder-film in beeld is gebracht, de amateurfilm die door de overheid elf jaar lang voor het publiek werd verborgen. Op deze door de Amerikaanse staatsburger Zapruder gemaakte film wordt het zonneklaar dat het dodelijke schot niet van achteren, zoals altijd officieel werd beweerd, maar juist van voren kwam. Dankbaars documentaire ‘Second look, FBI-agents reexamine the Kennedy Assassination’ zal ongetwijfeld voor de kenners tot veel beroering leiden. Maar de moord dateert hemeltjelief van 1963, 42 jaar geleden.
Oliver Stone hakte met zijn speelfilm JFK (1992) het officiële onderzoek van de Warren Commissie in mootjes. Oswald was niet de (enige) moordenaar. De echte daders zijn nog altijd niet zijn gestraft en dat zint Dankbaar niet.

Hij kocht twee jaar terug de website en de rechten van www.jfkmurdersolved.com op en investeerde tonnen in de ‘definitieve’Kennedy-film. Vanwaar zijn gedrevenheid? “Omdat mijn werk ook de ware bedoelingen van de machtselite van vandaag ontmaskert”, reageert Dankbaar. “De moord is geregisseerd door onder andere George Bush senior. De rol van vader Bush bleef tot nu toe altijd onderbelicht.
Vader Bush ontkende ooit nota bene onder ede dat hij in de jaren zestig voor de CIA werkte. Brieven van de voormalige FBI-directeur Edgar Hoover, die pas in 1988 boven water kwamen, tonen echter aan dat Bush senior ook toen voor de CIA werkte. Die brief brengt hem zelfs in verband met de moord. Het document is gedateerd zeven dagen na 22 November 1963. Het beschrijft de ontmoeting tussen medewerkers van de
FBI, de CIA en het National Security Office over de moord. Daarin staat zwart op wit dat deze informatie is gedeeld met George Bush van de CIA. Kijk maar! (Dankbaar toont me de brief) Waarom loog hij? Omdat hij tot over zijn nek in de planning van de moord en de navolgende cover-up zat.”

Kroongetuigen

In Dankbaars werk wordt de bewijsvoering gedragen door oud FBI agenten en wordt voor het eerst het verhaal van de insiders James Files, Chauncey Holt, Judyth Baker en Tosh Plumlee gepresenteerd. Hun bekentenissen maken tezamen een homogeen verhaal dat het publiek een gedetailleerd en nieuw beeld geeft van wat er werkelijk is gebeurd.
Hamvraag: wie zaten volgens de kroongetuigen achter de moord en de staatsgreep?
“Alles is te herleiden naar 1961, naar de mislukte CIA-invasie in de Varkensbaai om Cuba te heroveren”, antwoordt Dankbaar. “De CIA vormde een privé-leger van militante anti-Castro Cubanen die kort nadat Fidel Castro aan de macht kwam, naar Florida waren gevlucht. President Kennedy had hen de  steun van bommenwerpers beloofd, een belofte die hij echter op het laatste moment introk. De invasie werd mede daardoor een debacle. Die anti-Castro mensen richtten het geheime Operation 40 op. De CIA trainde hen om Castro te vermoorden. Operation 40 werd echter later tegen Kennedy ingezet. Onder de leden bevonden zich Felix Rodriguez, die opschept over zijn rol in de moord op Che Guevara en de terroristen Orlando Bosch en Luis Posada. Een van hun andere huzarenstukjes was het opblazen van een Cubaans verkeersvliegtuig in 1976  waarbij 73 doden vielen.” Vol venijn vervolgt hij: “Daarvoor zijn ze veroordeeld tot levenslang in Venezuela. Maar Posada is in 1985 ontsnapt met hulp van de CIA. Bosch is in 1987 vrijgepleit via diplomatieke druk van Jeb Bush. Posada is vorig jaar opgedoken in de VS en heeft daar asiel aangevaagd. Venezuela schreeuwt nu om zijn uitlevering. Maar dat verzoek heeft Amerika afgewezen. Weet je waarom deze monsters deze bescherming krijgen? Omdat ze Kennedy hebben vermoord.“

In de documentaire zegt Chauncey Holt tegen zijn dochter dat hij zijn aandeel in de Kennedy-leugen opbiecht voor het bewustzijn van zijn kleindochter en toekomstige generaties. Vervolgens onthult Jack Ruby, de man die Oswald na een politieverhoor in het zicht van de camera’s neerschoot, aan de pers: “Als Stevenson vice president was geworden (en dus niet Lyndon Johnson, red.) hadden we deze moord nooit gehad.”
Vervolgens zegt Ruby dat de machtselite uit zelfbescherming de volle waarheid nooit boven water zal laten komen. “Dat fragment zag ik voor het eerst in 1988”, vervolgt Dankbaar, “tijdens de eerste aflevering
van de negendelige BBC-serie van Nigel Turner: ‘The men who killed Kennedy’. Vanaf toen kreeg ik buitengewone interesse in de zaak. Ik besefte dat er belangrijke informatie voor het publiek werd weggehouden en dat daar een reden voor was. Ik stortte me er echter pas volledig in toen ik vijf jaar terug op www.jfkmurdersolved.com het verhaal van Files las.”

Dankbaar beschikte toen over genoeg financiële middelen. Het ICT-bedrijf, Computer Connections, dat hij in 1989 met drie vrienden had opgericht, was uitgegroeid tot een internationaal succes. Negen jaar later stapte de oud-Heao’er eruit waarbij hij behoorlijk cashte.
Hij wilde geen directeur meer zijn van een internationaal bedrijf dat inmiddels Freecom Technology heet en destijds al goed was voor een jaaromzet van 80 miljoen gulden. “Ik wilde creëren in plaats van delegeren.” Bovendien daagt het Kennedy-project hem uit, juist omdat daarover de waarheid nog altijd niet echt is onthuld. De wereld staat er niet echt op te wachten. Maar ik vergelijk het met een grote, sterke stuwdam, waar ik tegenaan hamer. De waarheid breekt op een dag door dat beton en dan is de chaos niet te overzien. Ik durf me nauwelijks af te vragen wat er gebeurt als massaal het besef doorbreekt dat de grootste boeven van de Amerikaanse geschiedenis in het Witte Huis zaten.”
En dan?
“Ik hoop dat Bush senior zal worden verhoord over zijn betrokkenheid bij de Kennedy-moord waarbij uiteindelijk ook de corruptie in het Amerikaanse politieke systeem die tot op de dag van vandaag welig tiert, zie de leugens waarmee de Oorlog tegen Irak is begonnen, wordt blootgelegd. Steeds vaker vragen Amerikanen tijdens telefoongesprekken met mij of ze worden afgeluisterd en of hun mail niet wordt onderschept”, vervolgt Dankbaar. “Ikzelf laat me daardoor niet inpakken. Als ze me willen afluisteren, gaan ze hun gang maar. Ik heb geen geheimen, mijn informatie staat allemaal op de website.”

Kaders:

DE KROONGETUIGEN:

James Files was contract agent voor de CIA en huurmoordenaar voor de maffia. Files bekende vanachter het hek op de grasheuvel het fatale schot te hebben gelost op JFK. Hij wijst twee medeplichtigen aan als onderdeel van zijn team. Charles Nicoletti en Johnny Roselli vuurden vanuit het Daltex gebouw achter de President. Beiden waren lid van de mafia in Chicago en deden ‘klusjes’ voor de CIA. Hun maffiabaas was Sam Giancana, doelwit in Kennedy’s campagne tegen de georganiseerde misdaad. Alle drie werden ze echter in de jaren zeventig vermoord kort voordat ze waren opgeroepen om te getuigen voor de commissie die de Kennedymoord heronderzocht.
Chauncey Marvin Holt was contract agent voor de CIA en de maffia.
Holt, overleden in 1997, werkte voor maffiabazen Meyer Lansky en Peter Licavoli. Hij reed met ‘schutter’ Charles Nicoletti naar Dallas vanaf de Grace Ranch in Arizona, die eigendom was van Peter Licavoli. Een basis voor CIA operaties, drugs- en wapensmokkel. Holt fabriceerde valse Secret Service identiteitsbewijzen in opdracht van de CIA en leverde die af in Dallas.
CIA contract pilot Robert Plumlee vloog Johnny Roselli naar Dallas vanuit Florida. Plumlee zegt dat de missie van deze vlucht was om de aanslag op Kennedy te verijdelen. Met dit doel was Plumlee op de zuidelijke grasheuvel in Dealey Plaza met collega Sergio Socarres om eventuele scherpschutters te spotten.  Zodoende was Plumlee getuige van het falen van zijn missie. Hij houdt er rekening mee dat zijn opdracht een dekmantel was om een aantal schutters naar Dallas te vliegen.
Files, Holt en Plumlee kenden elkaar niet en zijn dus onafhankelijk getuigen die dezelfde namen noemen.

Warren Commission vs. House Select Committee On Assassinations

Amerikaanse schoolkinderen leren tot op de dag van vandaag de conclusies van de Warren Commission. Deze overheidscommissie wees Lee Harvey Oswald aan als de enige moordenaar van JFK. Vreemd genoeg is de Warren Commission door de Amerikaanse overheid zelf achterhaald. Onder president Jimmy Carter vond er namelijk van 1977 tot 1979 een nieuw onderzoek plaats. De House Select Committee on Assassinations concludeerde dat de moord het gevolg was van een samenzwering waarbij minstens vier schoten zijn gelost waarvan er één kwam uit de richting waar Oswald niet stond. De CIA deed er volgens onderzoekers alles aan om getuigen buiten het onderzoek te houden. Door ze in het buitenland te parkeren, maar ook door intimidatie en moord. Het onderzoek sloot af met een aanbeveling aan het Justice Department om de samenzwering verder uit te zoeken. Wat echter tot op de dag van vandaag niet is geschied. Dit onderzoek is echter veel minder bekend omdat de grote Amerikaanse media er veel minder aandacht aan hebben besteed.

Comments

 1. Stefan Boksvrij says

  De film laat duidelijk zien dat Kennedy van verschillende kanten werd geraakt en niet alleen van de kant waar Lee Harvey Oswald zich schuil moet hebben gehouden. Verder: de chauffeur schoot niet op Kennedy, hij reed wel aanmerkelijker zachter zodat de echte daders meer tijd kregen hun schoten te lossen.

 2. Bosgeus says

  De Zapruder film is geen fake, hij is ook geanalyseerd in verschillende laboratoria. Het is wel verdacht, dat die journalist wist waar en hoe te schieten. Ik meen dat de journalist Zapruder wel was gehuurd door CIA. Voor een tamelijk hoog bedrag.

  Nou, goed artikel.
  Ik hoorde van die publicatie van Wim Dankbaar, ik vroeg me al jaren af wat het verhaal erachter is. Zo zit het dus. Nou, ik heb afgelopen jaren veel materiaal van onderzoekers op dat gebied in de USA en Canada mogen consumeren, ik zie weinig herkenning. Behalve dan dat heer Dankbaar die John F Kennedy als een heilig boontje neerzet, terwijl ik toch uit bronnen in de USA moet vernemen, dat John F Kennedy achter de moord op Marilyn Monroe steekt.
  http://bosgeus.podomatic.com/

 3. j.strabbing says

  het is allang duidelijk dat de conclusie van de Warren Commisie niet klopt. echter de vele critici hebben allemaal hun eigen visie en daie lopen nog wel eens uiteen. Voor hen zou het veel balangrijker zijn de de handen in één te slaanen alle middelen aan te grijpen om een officieel heronderzoek van de grond te krijgen. Dat zou dan vanzelf met alle onderzoekers/critici die dan hun zegje kunnen doen de echte waarheid op tafel te krijgen. Dat nieuwe onderzoek daar hangt en staat alles mee. De tegenstanders hiervan zou de simpele vraag gesteld kunnen worden. Als jullie geloven en kunnen bewijzen dat de Warren Commissie juist heeft geoordeeld, waaarom dan bang voor en nieuw onderzoek.

 4. Theo Nijhuis says

  Hallo Mensen,

  Verschillende films die destijds zijn gemaakt door toeschouwers heb ik zorgvuldig bestudeerd.
  Waarbij mij in de Nix-film een zeer klein detail opvalt.
  Ongeveer 1 a 2 sec. na het fatale schot is er achter het hek op de grassy knoll even een beweging te zien. Er duikt een hoofd op,( in de film niet meer dan een stip) die ook meteen weer weg is.
  Wanneer de film in slomo wordt afgespeeld is het goed te zien. Ik heb er ook twee foto’s uitgelicht. Een met stip(hoofd) en een zonder stip.(hoofd).
  Helaas kan ik hier geen foto’s plaatsen..
  Ik zou zeggen mensen : bekijk de Nix-film nog eens goed en let op veranderingen bij het hek!
  In mijn ogen staat hier een schutter. Voor reacties of de foto’s, mail naar bennu@live.nl

 5. Eric Parein says

  Ik heb een essay omtrent ‘samenzweerders’ vertaald vanuit het Engels en geëdit.
  Ik had het graag aan deze complot-samenzwering-website aangeboden voor publicatie.
  Hoe bezorg ik het?

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *